Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σκορπιός

Αν και μοιάζει, δεν είναι  έντομο,αλλά αραχνοειδές και ανήκει στα αρθρόποδα.Το μέγεθός του κυμαίνεται από 3-18 εκ. Ζει σε ξερές και πετρώδεις εκτάσεις,είναι μονήρης και δεν αλλάζει τόπο μέχρι το τέλος του.Την ημέρα κρύβεται κάτω από πέτρες,βράχια ακόμη και σε σκοτεινές γωνιές σπιτιών,κάτω από έπιπλα.Τη νύχτα βγαίνει για ανεύρεση τροφής.
Το τσίμπημά του προκαλεί δυνατό πόνο,αλλά δεν είναι επικίνδυνο,παρά μόνο του είδους που ζει στις ισημερινές περιοχές.Μια πρώτη αντιμετώπιση του πόνου είναι ο πάγος.*


Ο σκορπιός στο ζωδιακό κύκλο είναι το όγδοο ζώδιο και το δεύτερο φθινοπωρινό.Ο ήλιος διέρχεται από τον αστερισμό του σκορπιού από τις 23 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου.
Στοιχείο του είναι το νερό.Κυβερνήτης του ο Πλούτωνας(μοντέρνα αστρολογία) και ο Άρης(παραδοσιακή).
Ο σκορπιός είναι ισχυρός,παθιασμένος,αποφασιστικός,μαγνητικός.
Μεινεκτήματά του η ζήλια,η μνησικακία,η καταπίεση,η ισχυρογνωμοσύνη.
Τρέφει έντονα συναισθήματα,είναι μυστικοπαθής και μυστήριος.
Αντοπροσωπεύει όλες τις μυστικές και κρυφές δυνάμεις.**


Το καλοκαίρι,που φτιάχναμε το σπίτι της παραλίας,ζήτησα από τον ξυλουργό κομμάτια ξύλου,που δε θα χρειαζόταν.Μου υποσχέθηκε,να μου φέρει με την παράκληση να του ζωγραφίσω το ζώδιό του.
Πέρασαν κάποιοι μήνες,το ξέχασε,αλλά του το θύμισα και μια μέρα κατέφθασε με το αυτοκίνητο γεμάτο κομμάτια ξύλου σε διάφορα μεγέθη,μικρά και μεγάλα.Δεν ανέφερε τίποτα,μάλλον ντρεπόταν κι έτσι του είπα να διαλέξει ένα για το δικό του πίνακα.
Η παραγγελία ήταν συγκεκριμένη: να κρατά στην ουρά του κόκκινο τριαντάφυλλο και να μην έχει σκούρο φόντο.


Στρώθηκα,λοιπόν,για να τον ευχαριστήσω,με παίδεψε ο σκορπιός,αλλά ελπίζω να μείνει ευχαριστημένος.Τι λέτε,θα του αρέσει;

* Βικιπαίδεια
 **womenonly.gr

------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτές τις μέρες έφτασε και το δωράκι της Κατερίνας-Δημιουργία,κάπου θα παράπεσε,αλλά ευτυχώς δε χάθηκε.Το στόλισα στη βιβλιοθήκη,όπως και το περσινό δωράκι της.
Ευχαριστώ πολύ,Κατερίνα,πάντα λεπτοδουλεμένα,καλοφτιαγμένα τα δωράκια και οι δημιουργίες σου!



ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!