Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ένα δισκάκι με μπαχαρικά

Άρχισα πάλι τη νοσταλγία για την Κωνσταντινούπολη,αλησμόνητη θα μου μείνει. Σας έχω νέα,όμως,για φέτος η εκδρομούλα-πάντα με την προϋπόθεση της συμμετοχής-θα γίνει στις χαμένες πατρίδες,Σμύρνη,Αϊβαλί,Κουσάντασι και στην ευρύτερη περιοχή με τις ελληνικές αρχαιότητες.Η επιστροφή θα έχει άρωμα Πόλης! Προς το παρόν μια μικρή γεύση από τα χρώματα και αρώματα της Αιγυπτιακής αγοράς ή αλλιώς της αγοράς των μπαχαρικών.Τι πανδαισία ήταν αυτή,τι μυρωδιές,τι ανατολίτικη ατμόσφαιρα! Από παντού σε καλούσαν να αγοράσεις και πώς ν΄αντισταθείς;Και τι δεν αγόρασα....απ΄όλα,τα ήθελα όλα!Βρήκα ακόμη και λαδάκια για τις καλλυντικές κρεμούλες μου-κι απ΄αυτά πήρα και τα χρησιμοποίησα ήδη.
Μπροστά από τα μαγαζάκια παρατηρείς,ρωτάς,διαλέγεις τι θα προτιμήσεις.Οι πωλητές πολύ εξυπηρετικοί,φιλικοί και πρόθυμοι,ελληνικά γνωρίζουν,μια χαρά τα καταφέρνουν.Τα περισσότερα τα αγοράσαμε από ελληνικό μαγαζάκι.Στη βόλτα με τη φίλη μου,τρυπώσαμε και σ΄άλλα,εκεί ανακάλυψα τα λαδάκια.

Πέρα από τα μπαχαρικά,που στα συσκευάζουν τέλεια- η βαλίτσα καθόλου δεν μύρισε-αγοράσαμε και συσκευασμένα για δωράκια,αλλά και για το σπίτι.Σας το είπα,είμαι ασυγκράτητη στα ψώνια.Ένα τέτοιο δισκάκι βλέπετε μπροστά στη φωτογραφία και...

εδώ το δικό μου με ό,τι έχει απομείνει.Σκεφτόμουν πώς να το αξιοποιήσω,να το πετάξω ούτε συζήτηση.Είναι ξύλινο,εντάξει όχι πολύ καλή ποιότητα,λεπτούλι.Για αρχή το έβαψα μπλε,στο μυαλό μου πάντα είχα θαλασσινό θέμα.


Παρέμεινε αρκετούς μήνες έτσι και τελευταία το θυμήθηκα.

Έκοψα το πλαίσιο από ριζόχαρτο για decoupage,το κόλλησα,αλλά τα χρώματα χάθηκαν σχεδόν, λόγω του πολύ σκούρου φόντου.

Πήρα τα ακρυλικά μου και το ζωγράφισα από πάνω.

Μέσα ζωγράφισα ένα καλοκαιρινό θέμα,μια βαρκούλα σ΄έναν πολύχρωμο ουρανό.

Έτοιμο,είτε σαν δισκάκι είτε σαν μικρός πίνακας-ακόμη δεν αποφάσισα.


Οι φωτογραφίες από την αγορά είναι από το internet,γιατί εκείνη την ημέρα ξέμεινα από μπαταρία-σε κάτι τέτοιες στιγμές φαίνονται οι ερασιτέχνες.