Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πέρα από ένα φανελάκι

Αυτό το όνομα έδωσα στον πίνακα,γιατί κύριο θέμα του είναι ένα φανελάκι. Τελευταία με έχει πιάσει μια μανία με τισ μικτές τεχνικές.Έχω μαζέψει πολλά ψιλοαντικείμενα και περιμένουν τη σειρά τους,για να μπουν σε κάποιο πίνακα. Ας δούμε τι έκανα. Έβαψα με άσπρο ακρυλικό ένα σκληρό χαρτόνι.Έφτιαξα στόκο με σκόνη και νερό,πρόσθεσα ατλακόλ,για να κολλήσει καλύτερα και πέρασα όλη την επιφάνεια.Άφησα να στεγνώσει. Πήρα ένα παλιό φανελάκι,έκοψα τα μανίκια και το δίπλωσα.Το κόλλησα με ατλακόλ και πέρασα από πάνω πάλι κόλλα,αραιωμένη με λίγο νερό.Αφού στέγνωσε επανέλαβα και έκανα το ίδιο για τρίτη φορά,ώσπου να σκληρύνει το ύφασμα εντελώς.

Με το στόκο έφτιαξα τα φυλλαράκια,τον κύκλο-σελήνη και στο κάτω μέρος τα σχέδια για πρασινάδα.
Έβαλα στόκο στο εσωτερικό του λαιμού και το έκανα σαν ανάγλυφο,επίσης με τη σπάτουλα έφτιαξα και μερικά φυλλαράκια πάνω στο φανελλάκι.Πρόσθεσα εδώ κι εκεί λίγο στόκο με τη σπάτουλα.Στο χαρτόνι και από τις δυο πλευρές έβαλα πάλι λίγο στόκο και τον σκάλισα με μια οδοντογλυφίδα.
Στο κάτω μέρος πρόσθεσα κι άλλο στόκο και τον χάραξα με τη σπάτουλα.



Χρωμάτισα με άσπρο ακρυλικό,μαύρο,λίγη ώχρα και ασημί.Έβαλα πάλι το χρώμα ,που είχα φτιάξει με το κάμελ, στο εσωτερικό του λαιμού,στο φεγγάρι,στα φύλλα,στο κάτω μέρος.Άπλωσα μια πυκνή στρώση και με πανάκι βρεγμένο με white spirit το σκούπισα.

Στο τέλος ζωγράφισα τα κλαδάκια.