Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Πρωτομαγιά

Καλό μήνα φίλες μου!
Κατεβήκαμε το μεσημεράκι στην παραλία μας για ψαράκι και στην επιστροφή είπαμε να ακολουθήσουμε μια εναλλακτική διαδρομή,για να χαρούμε καλύτερα τη φύση.
Σε κάποιο σημείο του δρόμου για την παραλία στρίψαμε σ΄ένα χωματόδρομο μέσα από τον ελαιώνα.Ξεναγός ο άντρας μου,που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή.Μετά τόσα χρόνια ακόμη να την μάθω.
Όμορφες εναλλαγές πράσινου με ροζ-μοβ κι ένας ήλιος υπέροχος.
Συνεχίζουμε,ο δρόμος είναι ακόμη ομαλός,αργότερα είχε σκαμπανεβάσματα από τις πολλές μεγάλες λακούβες-ευτυχώς είχαμε πάρει το τζιπ,γιατί τα χαμηλά αυτοκίνητα έχουν πρόβλημα.
Κατακίτρινος ο τόπος από τα σπάρτα.
Αφήνουμε τις ελιές και μπαίνουμε στο δάσος με τα πεύκα,τις κουμαριές τα βάτα.
Δε μάζεψα μαργαριτούλες παρά μόνο βαλσαμόχορτο,θα φτιάξω βαλσαμέλαιο το θεραπευτικό.Φέτος δε βρήκα πολύ όπως πέρυσι,αλλά έχω ήδη έτοιμο.
Φτάνουμε στο ποταμάκι,πάντα έχει νεράκι,
εδώ ένα κοντινό πλάνο.

Ο τόπος είναι ρεματιά με πλατάνια,δροσιά που θα έχει τις ζεστές μέρες.
Μια παλιά πετρόχτιστη δέση,μοιάζει με γεφυράκι,αλλά δεν είναι. Είναι σαν τις καμάρες των αρχαίων υδραγωγείων κι αυτή ακριβώς τη δουλειά εξυπηρετούσε.Από το αυλάκι στο πάνω μέρος της μετέφερε νερό από το ποτάμι σε νερόμυλο.
Ένας πλάτανος σκεπασμένος από κισσό-κι απ΄αυτόν έκοψα για να φτιάξω λαδάκι για την κυταρίττιδα,καλοκαιράκι έρχεται να βγούμε ωραίες στις παραλίες.