Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Εκθέσεις ζωγραφικής και θέατρο

 Φίλες μου,ευχαριστώ για τις επισκέψεις και τα πάντα καλά σας λόγια!

Η εβδομάδα,που πέρασε είχε απ΄όλα: ταξιδάκι στην Αθήνα-μια ημερήσια εκδρομούλα με το χορευτικό σύλλογο για να δούμε το θεατρικό "Άντρες έτοιμοι για όλα".
Έργο βασισμένο στο  αντίστοιχο κινηματογραφικό με προσαρμογή στα καθ΄ημάς,μια κωμωδία  εύπεπτη και με πολύ γέλιο.


Αφού μου δόθηκε η ευκαιρία για το ταξιδάκι,παρέμεινα στην Αθήνα και είχα τη δυνατότητα να επισκεφθώ δυο  εκθέσεις ζωγραφικής και να δω ένα ακόμη θεατρικό έργο.





Στο ίδρυμα Θεοχαράκη η πρώτη στάση για την έκθεση Still life" του μουσείου καλών τεχνών της Βοστώνης.Νεκρές φύσεις αμερικανών και ευρωπαίων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα,που μέσα από τη διαφορετικότητά τους πάντα οδηγούν σε κάτι νέο και υπερβατικό.



Στη συνέχεια επίσκεψη στη Μητροπόλεως 74,στην Contemporary Space Athens για το ανερχόμενο κύμα στην τέχνη.Μια καλλιτεχνική πολυφωνία της νέας γενιάς.


Ανάμεσα στους νέους ζωγράφους και η ξαδέρφη του γαμπρού μου,Αντωνία Μαντζούκα (4 από τα έργα της),άλλωστε όλο το πρόγραμμα είχε ετοιμάσει η μαμά του και μαζί το απολαύσαμε.


Το υπέροχο εικαστικό απόγευμα μετά το απαραίτητο καφεδάκι ολοκληρώθηκε με μια εξαιρετική θεατρική παράσταση στον Κεραμεικό.
"Δε μ΄αγαπάς  Μ΄αγαπάς" του Πέτρου Ζούλια,βασισμένο στο βιβλίο της Φωτεινής Τσαλίκογλου,καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο.
Διανομή:
Ρίτα Λυμπεράκη: Ρένη Πιττακή
Μαργαρίτα Καραπάνου: Πέκγυ Τρικαλιώτη


Μια παράσταση  με δυο πρωταγωνίστριες εξαιρετικές και μια σχέση τόσο γνωστή: μάνας-κόρης.
Μέσα από τα γράμματα της κόρης βλέπουμε τι συμβαίνει,όταν η σχέση μεταμορφώνεται σε αδηφάγο πάθος,η λατρεία εναλλάσσεται με την εγκατάλειψη,η τρυφερότητα με τον φόβο,το σμίξιμο με το "μείνε μακριά",η επιθυμία συγχώνευσης με την εξίσου ισχυρή επιθυμία διαφοροποίησης.
Η συγγραφέας  με αφετηρία το αληθινό υλικό,που συγκροτούν τα γράμματά τους,τα οποία της εμπιστεύθηκε η κόρη,για να δημοσιοποιηθεί το αγγελικό και μαύρο φως τους,προειδοποιεί:

Η αλήθεια είναι μια εύθραυστη εκρηκτική ύλη.
Αν την ακουμπήσεις με γυμνά χέρια (γυμνή ψυχή),καίγεσαι.


Καλή εβδομάδα με λίγα μυρωδάτα λουλούδια από την αυλή μου!