Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Στόλισμα


Χτες αργά το βράδυ αποφάσισα να αρχίσω το στόλισμα του σπιτιού.Θα μου πείτε γιατί μέσα στη νύχτα,την παροιμία "της νύχτας τα καμώματα..." δεν την άκουσες ποτέ;Ακόμη ηχεί στ΄αυτιά μου,η μαμά μου συνέχεια μου την έλεγε.Έλα,που προτιμώ το βράδυ για τις δουλειές μου,κατάλοιπο των νιάτων-συνεχίζω να νεανίζω.....


Έστησα το δεντράκι μου,το στόλισα συνοδεία μουσικής υπόκρουσης-όχι δεν έβαλα μουσική,ο άντρας μου,ως συνήθως,λέει τραγουδάκι,που ταιριάζει στην περίπτωση.Το "έλατο" ήταν το χθεσινοβραδινό σουξέ.
Συνέχισα με το τζάκι...κι εδώ φωτάκια.Μου αρέσει να τα ανάβω με κλειστά τα υπόλοιπα φώτα μαζί με κεράκια.


Μια απλή σύνθεση με κεράκια και κουκουνάρια.



Άλλη μια,σε πράσινο φόντο το κόκκινο γίνεται πιο φωτεινό,νομίζω ότι εδώ κάτι λείπει.Θα σκεφτώ τι θα προσθέσω.


Ένα κεράκι με το στεφανάκι του,το αγόρασα χτες.



Άλλη μια σύνθεση,αγορασμένη κι αυτή.




Τέλος ένα στεφανάκι,πολύ παλιό,όταν τα κορίτσια πήγαιναν δημοτικό.Τα είχαμε αγοράσει (ο σύλλογος γονέων) και τα πουλούσαμε, για να συγκεντρώσουμε χρήματα για διάφορες ανάγκες των παιδιών και του σχολείου.Απλά έχω προσθέσει την πράσινη γιρλάντα και το κουκουνάρι.


Δεν τελείωσα ακόμη-μου λείπουν κάποια πιάτα με κουκουνάρια και κεριά,όπως και το μπαλκόνι.Αργότερα,γιατί απ΄όσο βλέπω,κανένας δεν έχει στολίσει ακόμη ,θέλω να αγοράσω καινούρια λαμπάκια εξωτερικού χώρου.Δεν βρίσκω πού τα έχω βάλει .


Πληθωρικό πολύ;Μ΄αρέσει αυτή την εποχή να είναι γεμάτο το σπίτι,να αλλάζει όψη,να γίνεται γιορτινό,λαμπερό.Όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα,θα προστεθούν και οι πιατέλες με τα γλυκά.