Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Μια θαυμάσια ημέρα!

Όμορφη μέρα σήμερα,λιακάδα χειμωνιάτικη,θερμοκρασία ανοιξιάτικη,τι καλύτερο για μια βολτούλα στη θάλασσα.
Κατεβήκαμε στο σπίτι,ήταν γεμάτη φύλλα η αυλή,αλλά δεν είχα διάθεση να την καθαρίσω-άλλωστε πάλι θα γεμίσει χιχι.Ο άντρας μου έφυγε για το φίλο του στην ταβέρνα,έφτιαξα το καφεδάκι μου και αφού το απόλαυσα ,κατέβηκα στην αμμουδιά.
Αέρα δεν είχε,μα το κυματάκι ερχόταν βουβό και ήταν μεγαλούτσικο.Στην πρώτη φωτογραφία μόλις που διακρίνεται η Σκόπελος,δεν είχε καθαρή ατμόσφαιρα,μόνο με το βοριά η ορατότητα είναι εξαιρετική.Ένα ξύλο μπηγμένο στην άμμο από κάποιον επίδοξο ψαρά τον περιμένει για την επόμενη ψαριά.

Περπάτησα κατά μήκος ,η άμμος ήταν νωπή από το κύμα σε μεγάλο πλάτος-μα τι είχε φέρει η θάλασσα;Όλα όσα θέλω,ξυλαράκια μικρά,μεγάλα,τεράστια.Τα μικρά,μεσαία με ενδιέφεραν,ευτυχώς πήρα τσαντούλα μαζί και μάζεψα αρκετά,πετρούλες ελάχιστες,έχω γεμίσει το σπίτι πια.
Νάτος ο θησαυρός μου,η τσάντα γεμάτη με τα μικρά,τα μεγαλύτερα στα χέρια.
Επιστρέφω στο σπίτι,βαριά ήταν τελικά.
Παίρνω το ποδηλατάκι μου και ξεχύνομαι να μαζέψω κουκουνάρια.Πρώτη στάση στα σκίνα με τους κόκκινους καρπούς.Πόσο δυσκολεύτηκα να κόψω ένα κλωνάρι,δεν είχα κάτι μαζί μου και δεν ήξερα τον τρόπο,μου τον είπε αργότερα ο άντρας μου.Ακόμη και σ΄αυτό άσχετη,λες και δε μεγάλωσα σε χωριό!
Πιο κει πουρνάρια,μοιάζουν με βελανιδιές,κάνουν τους ίδιους καρπούς-μου πήρε αρκετά χρόνια να τα ξεχωρίσω.Μαζεύω αρκετούς καρπούς,μα τσιμπάνε πολύ,τα χέρια μου χάλια.


Ένα γεράνι σ΄ένα μικρό παράθυρο κι ένα ανάμεσα στα σκίνα.Αυτό το λουλούδι φυτρώνει κι ανθίζει παντού,ακόμη και σε βάζο με νεράκι μόνο.


Κι άλλα ανθισμένα λουλουδάκια ξεπετάγονται μέσα από την πυκνή βλάστηση.Ο ζεστός και υγρός καιρός έχει κάνει το θαύμα του,όλα καταπράσινα!
Ένας πυράκανθος σ΄ένα φράχτη,φλογερός με χρώμα που σε προκαλεί,μα και άγριος με τα αγκάθια του.
Η ποδηλατάδα μου διακόπηκε απότομα λίγο πριν φτάσω στο κάμπινγκ-δυο τεράστια σκυλιά στη μέση του δρόμου-ντόμπερμαν νομίζω και τα φοβάμαι-τα βλέπω από μακριά,στρίβω,μα με πήραν από πίσω.Ούτε λόγος για τρέξιμο,χειρότερα θα είναι.
Ευτυχώς,μια κυρία βγαίνει από την αυλή της και τα διώχνει.Φύλακας άγγελος ήταν,χίλια ευχαριστώ της είπα.Να είναι καλά!


Έκοψα κι ένα κλωνάρι πεύκο και θυμαράκι-τι άρωμα!Τα έβαλα σε κουβάδες με νερό,πιστεύω να κρατήσουν μέχρι τις γιορτές-θα στολίζουν το μπαλκόνι.Αν πάλι μαραθούν,μια βολτίτσα και ξαναμαζεύω.
Η βολτίτσα τέλειωσε με ψαράκι στα κάρβουνα και άγρια χορταράκια.
-----------------------------------------------------------------------
Καλή εβδομάδα σε όλους!