Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Έμπνευση από την μπλογκογειτονιά

Από τη Μαρία είναι εμπνευσμένο το κουτί,που μισοτέλειωσα,αλλά ήθελα να σας το δείξω.
Με αλουμινόχαρτο,πηλό,μελάνια και πολύ μεράκι φτιάχνει αριστουργήματα.
Είπα να δοκιμάσω χωρίς να διαθέτω τα υλικά παρά μόνο αλουμινόχαρτο από την κουζίνα μου.Είχα ήδη ξεκινήσει ένα κουτί από παπούτσια,για να φυλάω διάφορα ψιλοπράγματα.
Αρχικά είχα καλύψει το κουτί με εφημερίδα,αλλά μόλις είδα τα έργα της Μαρίας,άλλαξα γνώμη.Έχω φτιάξει μόνο το σκέπασμα,στο υπόλοιπο κάτι θα ζωγραφίσω στις ίδιες αποχρώσεις. Να τι έκανα:
πρώτα πέρασα ένα στρώμα άσπρο ακρυλικό με λίγο κόλλα.Πηλό δεν έχω κι έτσι με πάστα(modeling paste) για ακρυλικά απλή και με κόκκους,αυτή μάλλον περιττή ήταν,σχημάτισα με τη βοήθεια σπάτουλας μια αφηρημένη εικόνα, κάτι σαν δέντρα.
Εδώ νομίζω ότι ήθελε περισσότερο υλικό,για να φαίνεται καλύτερα το ανάγλυφο-δεν πειράζει,το επόμενο.

Αφού στέγνωσε κόλλησα κομμάτια αλουμινόχαρτο.Δεν ήταν πολύ εύκολο,αλλά οι οδηγίες με βοήθησαν πολύ.Αν και είμαι νευρική,πολύ λίγο σκίστηκε το αλουμινόχαρτο.Στη συνέχεια έπρεπε να ρίξω ταλκ στην επιφάνεια για να ενσωματωθεί το χρώμα.Έψαξα,δεν είχα-τι κάνουμε;Πέρυσι είχα φτιάξει πούδρα αρωματική σώματος με ριζάλευρο και νισεστέ,μια χαρά ήταν.Σειρά είχαν τα χρώματα.Μελάνια πού να βρω εδώ,έβαλα λοιπόν ελάχιστα αραιωμένα ακρυλικά και ακολούθησα τη διαδικασία,που εξηγεί τόσο αναλυτικά το Μαράκι.

Έτοιμο-περιμένω τη γνώμη σας,βέβαια το λόγο πρώτα έχει η "δασκάλα" για κρίση και παρατηρήσεις.
------------------------------------------------------------------------------------------
Μια άλλη τεχνική που μου άρεσε και είχα δει στη Νέλη και τη Misirlou δοκίμασα σ΄ένα μικρό βαζάκι.
Αρχικά το κάλυψα με στρώματα εφημερίδας,όχι πολλά,γιατί είναι μικρούλι.Μετά το έβαψα με ακρυλικό και ατλακόλ.Στέγνωσε και πάλι με την πάστα έφτιαξα φύλλα,τα οποία κάλυψα με αλουμινόχαρτο,όμως μόνο αυτά.Δύο σε μία οι τεχνικές.


Έβαψα τα φύλλα όπως και το κουτί,ενώ την υπόλοιπη επιφάνεια την έβαψα με χρυσό ακρυλικό.Πολύ έντονο μου φάνηκε,έτσι άπλωσα αραιό λευκό πλατινέ-καλύτερο τώρα,αλλά πάλι δε μου άρεσε.Συνέχισα με κάσια,την άφηνα να τρέχει από το πινέλο βοηθώντας την λίγο να απλωθεί,αλλά όχι ομοιόμορφα.΄Εβαλα και λίγη πατίνα γραφίτη σε μερικά σημεία.
Τέλειωσα καλύπτοντας το λαιμό με σπάγγο,που πέρασα με πατίνες,χάλκινη και γραφίτη.
Ευχαριστώ πολύ τα κορίτσια για την έμπνευση,μα και για τις οδηγίες που μοιράζονται μαζί μας!
Για οδηγίες βήμα βήμα πηγαίνεται με τα link στα μπλογκς των κοριτσιών.