Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Άργιλος,το πέτρωμα της ομορφιάς

Ελάτε να γνωρίσουμε τη δύναμη της φύσης μέσα από τις μοναδικές ιδιότητες της άργιλου,ενός ιζηματογενούς πετρώματος.
Οι θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητές της οφείλονται στα μέταλλα που περιέχει:πυρίτιο,μαγνήσιο,ασβέστιο,σίδηρο,φώσφορο,νάτριο,κάλιο,χαλκό,ψευδάργυρο,σελήνιο,μαγγάνιο.
Έχει απορροφητική ικανότητα που εξαρτάται από την ποσότητα και τη σύνθεση των μετάλλων,αλλά και δυνατότητα ανταλλαγής ιόντων με το σώμα και σ΄αυτό οφείλει την αποτοξινωτική της δράση.
Είναι το πλέον κατάλληλο υλικό για μάσκες ομορφιάς,γιατί δεσμεύει τη θερμότητα προκαλώντας υπεραιμία και μ΄αυτό τον τρόπο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος,ενώ με τα ιχνοστοιχεία της δρα αντιγηραντικά.

ΚΥΡΙΩΤΕΡΟΙ ΤΥΠΟΙ:

Πράσινη: ιδιαίτερα απορροφητική ,κατάλληλη για λιπαρό δέρμα.Καθαρίζει σε βάθος,αποτοξινώνει,απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα,ρυθμίζει τη λιπαρότητα,δεν είναι όμως κατάλληλη για ευαίσθητα δέρματα.Χρήση 1 φορά την εβδομάδα.

Λευκή: περιέχει πυρίτιο και λιγότερα μέταλλα.Απομακρύνει τις τοξίνες,απολεπίζει ήπια χωρίς να αφαιρεί τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας.Για όλους τους τύπους,ιδιαίτερα για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες.

Κόκκινη: το χρώμα της το οφείλει στα οξείδια του σιδήρου.Περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία,αποτοξινώνει,διεγείρει την κυκλοφορία,μαλακώνει το δέρμα χωρίς να το ξηραίνει και του χαρίζει λάμψη.

Ροζ: έχει τις ιδιότητες της άσπρης και της κόκκινης.Πολύ καλή για λεπτές,ευαίσθητες,ώριμες επιδερμίδες.

Κίτρινη: πλούσια σε μέταλλα και πολύ απορροφητική.Κατάλληλη για μικτές ή λιπαρές επιδερμίδες και συγχρόνως ευαίσθητες.Οξυγονώνει,επουλώνει και καθαρίζει σε βάθος.

Rhassoul: κοκκινο-καφετί άργιλος από το Μαρόκο.Έχει ισχυρές απορροφητικές και στυπτικές ιδιότητες,αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα,καθαρίζει τους πόρους,παράλληλα όμως καταπολεμά την ξηρότητα και τονώνει την επιδερμίδα.Για όλους τους τύπους δέρματος.

Στη φωτογραφία βλέπετε την άργιλλο,που διαθέτω,κόκκινη,πράσινη,άσπρη.

Να η μάσκα που έφτιαξα,για να περιποιηθούμε και λίγο το δερματάκι μας.Χρησιμοποίησα:

1 κουτ. γλυκού κόκκινη άργιλο
1 κουτ. γλυκού μαστιχόνερο
1 κουτ. γλυκού λάδι jojoba
1 blister βιταμίνης E
3 σταγόνες αιθέριο neroli(από άνθη νερατζιάς ,με υπέροχο άρωμα.Προσοχή!!! Τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών τα χρησιμοποιούμε μόνο βράδυ,γιατί με τον ήλιο προκαλούν φωτοευαισθησία,δλδ παρουσιάζονται καφετί κηλίδες στο δέρμα).

Έβαλα σε φλυτζάνι την άργιλο έριξα το υγρό και το λάδι για να δω την πυκνότητα,η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκα λίγο ακόμη και έριξα τη βιταμίνη και το αιθέριο.
Αν έχτε πολύ ξηρό δέρμα αυξάνετε το λάδι.Εννοείται ότι μπορείτε να βάλετε και ελαιόλαδο,αμυγδαλέλαιο ή άλλο καλλυντικό λαδάκι.Επέλεξα το jojoba,γιατί πλησιάζει περισσότερο με τα έλαια της επιδερμίδας και απορροφάται καλύτερα.
Αν δεν έχετε hydrosol,μπορείτε να βάλετε έγχυμα βοτάνων,π.χ. χαμομήλι,πράσινο τσάι(θα σας πω άλλη φορά για τις ευεργετικές του ιδιότητες),καλέντουλα ή μείγμα πάντα σε απεσταγμένο νερό.

Et voila!....


Ποζάρω με τη μάσκα-φορέστε παλιό μπλουζάκι,γιατί όλο και κάτι θα λερώσετε-έχω πολλά,δωράκια από πολυκατάστημα καλλυντικών,που τα φοράω στη φασίνα και φυσικά όταν κάνω τα "ξόρκια" ομορφιάς,όπως έγραψε και η Κωνσταντίνα.
Την ευχαριστώ για το trendy βραβείο,που μου χάρισε,όπως και τη Simonmad,για το ίδιο βραβείο.Δυο νέες φίλες ,που με τίμησαν και με τιμούν με τα σχόλιά τους.
Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!!!

Φιλες μου,να περάσετε μια υπέροχη εβδομάδα!