Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Kάτι καινούριο

Πέρα από τη ζωγραφική-τελειώνω αυτή την εβδομάδα τα μαθήματα σχεδίου-ασχολήθηκα και με κάτι νέο για μένα.
Είχα αγοράσει προ καιρού ένα σκληρυντικό υφασμάτων DECO festiger και είπα να πειραματιστώ.Έβλεπα δημιουργίες με powertex,αλλά επειδή δεν είχα,χρησιμοποίησα αυτό το υλικό.Το powertex έρχεται ,ήδη το έχω παραγγείλει.
Είχα αυτό το παλιό τζιν του άντρα μου,που έλειπε η ζώνη,την έχω κόψει και την παίρνω μαζί μου για μέτρο,όταν του αγοράζω ρούχα.Ναιιιι,βαριέται φοβερά τις αγορές και τις έχω αναλάβει προσωπικά.
Οι οδηγίες έλεγαν ότι περνάμε το ύφασμα με πινέλο και στη συνέχεια δίνουμε το σχήμα,που θέλουμε.Σε 2-3 μέρες σκληραίνει και μπορούμε να το βάψουμε.Πρόσθεσα και μια παλιά ζώνη,αφού έλειπε η δική του.
Αυτό το πάνω μέρος του τζιν έγινε μια θήκη για περιοδικά,αλλά σκέφτομαι να βάλω τα βαζάκια με χρώματα.Πουθενά δε χωράνε πια.

Μετά από αυτό προχώρησα και έφτιαξα μια κουκλίτσα.Έκανα το σκελετό από χάλκινο σύρμα-δεν τον έφτιαξα μόνη,ο άντρας μου είναι πιο ειδικός και βοήθησε.Έντυσα το συρμάτινο σκελετό με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια πέρασα στο ντύσιμο.Έβαλα ένα ύφασμα στο πάνω μέρος,συγκεκριμένα είναι ειδικό για να φτιάχνεις τυράκι-δεν είχα κάτι άλλο.Τη φούστα και το φουλάρι τα έφτιαξα από ύφασμα μπομπονιέρας.
Τα έβαψα με μεταλλικά ακρυλικά και έδωσα στην κούκλα καθιστή θέση.Στα χέρια κρατά μια ανθοδέσμη φτιαγμένη από χαρτί γκοφρέ,που σκλήρυνα με ατλακόλ.Την ίδια κόλλα χρησιμοποίησα και για μέρος του υφάσματος,αφού το σκληρυντικό ήταν ένα μικρό βαζάκι 150 γρ. και δεν έφτανε.Για μαλλιά έβαλα μαλλί felt,πέρασα με κόλλα και τα έβαψα.Τέλος ζωγράφισα το πρόσωπο.
Δυστυχώς ξέχασα να φωτογραφήσω τα στάδια,γιατί παράλληλα είχα πολλές δουλειές στο σπίτι.Δύσκολη εποχή με τα ρούχα και τα χαλιά.

Μέσα σ΄όλα έφτιαξα και μια κρεμαστρούλα για τον εγγονό,καιρό είχα να του κάνω κάτι.Είχα το ξύλο,σχεδίασα το θέμα,το πέρασα με πάστα διαμόρφωσης και το ζωγράφισα με έντονα χρώματα,για να του τραβούν την προσοχή.