Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πλάθω...στολιδάκια!

Σαββατοκύριακο με λίγο χιόνι και τρομερό κρύο,πού να βγω από το σπίτι!Ματαιώθηκαν τα σχέδια για Αθήνα και το έριξα στις δημιουργίες.
Είχα φτιάξει πριν μερικές μέρες στολιδάκια με ζυμαράκι,αφού για πηλό ούτε λόγος,έτσι τα έβαψα με ακρυλικά και τα πέρασα με βερνίκι νερού.


Έπλασα μικρά ρόδια,την ιδέα την έδωσε η Μαρία,και κόκκινες μπαλίτσες,για να στολίσω το δεντράκι του μπαλκονιού.Και τρία φυλλαράκια επίσης.Γιατί μόνο τρία;Ήθελα να φτάσει η ζύμη και για τα επόμενα-είχα δίκιο,ίσα ίσα πήγε.
Με δυσκόλεψε το πλάσιμο,γιατί στη ζύμη έβαλα αλεύρι,που φτιάχνουμε ψωμί-δεν είχα για διάφορες χρήσεις και πού να βγαίνω με την παγωνιά-αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει σχισμές το ζυμάρι.Κάτι κατάφερα στο τέλος.
Συνέχισα με καρδούλες, κύκλους,καραβάκια και μαργαριτούλες.Στη μια καρδούλα έβαλα κορδονάκι και τη δοκίμασα για το λαιμό-μου άρεσε.
Η ζύμη,που έφτιαξα,σας έχω πει πάλι ότι είναι συνταγή της φίλης μου Deli(Κική).
Θα χρειαστούμε:
.....................................................................................................
1/4 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/4 αλάτι ψιλό
1-2 κουτ. σούπας νερό
μία οδοντογλυφίδα
χαρτί ψησίματος
κορδέλα ή κορδόνι για κρέμασμα.
...................................................................
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς.
Ανακατεύουμε αλάτι και αλεύρι,ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό,ώστε να απορροφηθούν καλά τα υλικά και να έχουμε μια ζύμη,που δεν κολλάει.
Ανοίγουμε φύλλο 1/2 εκατοστού και με κουπ πατ κόβουμε σχεδιάκια.
Ανοίγουμε τρύπα με την οδοντογλυφίδα-είναι σημαντικό,για να μπορούμε να τα κρεμάσουμε.
Ψήνουμε πάνω σε χαρτί 1 ώρα στους 100 βαθμούς.Στη διάρκεια μπορούμε να τα γυρίσουμε για να στεγνώσουν παντού.
................................................................................
Τα ρόδια τα έπλασα με τα χέρια,όπως τα φύλλα και τις μπαλίτσες και τους έβαλα συρματάκι.Τα υπόλοιπα τα έφτιαξα με αυτοσχέδιες κουπ πατ:καρδούλες για το λαιμό,ένα κοκκαλάκι μαργαρίτα,ένα μικρό μεταλλικό καραβάκι.
Τα έψησα λίγο περισσότερο,γιατί ήταν πιο παχιά η ζύμη και στη 1 ώρα ήταν μαλακά ακόμη.
.................................................................................
Καλή σας εβδομάδα!