Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ένα κομμάτι πέτρα

Μια πέτρα τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει;Ένα αδρανές κομμάτι ύλης είναι,που την πετάμε,ενίοτε σπάμε τζάμια ή κεφάλια,όπως όταν είμαστε μικροί.
Κ ι όμως ένα μεγαλύτερο κομμάτι πέτρας ξεχασμένο σε μια γωνιά,πεταμένο κι άχρηστο με προκαλεί να τού αλλάξω μορφή και χρήση,να το κάνω ένα μικρό πίνακα.Είναι λίγο άβολο να κρεμαστεί,γι΄αυτό το ακουμπώ σε διάφορα μέρη του σπιτιού:πάνω ή πλάι στο τζάκι,σ΄ένα τραπεζάκι ν΄ακουμπάει στον τοίχο ή όπου αλλού θέλετε...
Πέτρες Καρύστου είχαμε χρησιμοποιήσει για το στρώσιμο της αυλής και τα υπόλοιπα τα στοιβάξαμε σε μια άκρη στο πίσω μέρος της αυλής.Από κει αντλώ κυρίως το υλικό μου.

Αυτό το "καλωσόρισμα"περίμενε μισοτελειωμένο από το περσινό καλοκαίρι,μα φέτος μέσα στα τρεξίματα κατάφερα να το τελειώσω.

Πολύ μικρότερη τούτη η ίδια πέτρα,τη στόλισα με πιο ψυχρά,χειμωνιάτικα χρώματα.

Στην παραλία ανακάλυψα σ΄ένα οικόπεδο πέτρες από έργα του δήμου μας,που έγιναν πριν μερικά χρόνια.Πήρα μερικά κομμάτια,δυστυχώς τα μεγαλύτερα ήταν δύσκολο,γιατί βρίσκονταν στο κάτω μέρος, κάτι θα σκεφτώ κάποια στιγμή,άλλωστε δεν τα χρειάζονται πια.
Έφτιαξα αυτές τις μικρές ζωγραφιές,εκμεταλλεύτηκα το χρώμα της πέτρας-μπεζ-άφήνοντας σε μερικά σημεία να φαίνεται το χρώμα της.

Άφησα τελευταίο αυτό το κομμάτι,το αγαπώ ιδιαίτερα.Είναι αρκετά μεγάλο,το έφτιαξα πριν μερικά χρόνια .Η φωτογραφία είναι από κινητό,τότε δεν είχα φωτογραφική και μόλις άρχιζα το blogging.